19. 1. 2012

O mě a mojí brigádě

Zdravím všechny! Po několika dnech vám jdu zase zaplnit hlavy dalším článkem.  V minulém postu jsem se ptala, které téma článku by jste rádi, sice se vyjádřila jen jedna čtenářka, ale já už nechci dál čekat a navíc e přiklonila k tématu, o kterém vám napíšu o něco radši – O mě a mojí brigádě.

Tak rovnou k věci! Pro začátek vás obohatím informací, že mi bude 15 až v březnu a brigádničím už od září minulého roku a ještě ke všemu mi tu brigádu „dohodila“ kamarádka které je asi 10 a také ji má :D A o jakou práci že se vůbec jedná? Je to jednoduché, prostě roznáším letáky… Nechlubím se tím zrovna s nadšením, ale ani se za ni nijak extra nestydím, ale musím přiznat, že když se blížím ke schránce a naproti mě si to nakračuje, někdo s kým se znám a on to o mě neví, ve většině případech mám pak sto chutí zmizet z povrchu zemského! Ale takovou schopnost bohužel nemám.  Pak mám ale taky plno přátel, kteří chtějí ode mě kontakt na toho pána, co mi dvakrát týdně ty letáky vozí, ale já se jim to snažím vždy vymluvit! Proč? …ono to je totiž docela náročné! Teď mi komplet celá roznáška trvá asi 3 hodinky (moje první roznáška byla ale od 14:00 do 19:30!) a dvakrát týdně takhle proťapkat v mém případě dobrou čtvrtinu města s těžkým báglem na zdech a ať je venku 30 nad nulou, nebo pod nulou a pak ještě přijít domů a učit se na písemku z češtiny není opravdu žádná sranda! Ale abych si jen nestěžovala… Samozřejmě jsem dík tomu poznala pořádně své město, dokážu si lépe rozvrhnou čas a taky si teď vážím každé volné minuty ale hlavně těch poctivě vydělaných peněz!  …protože on když člověk přijde k věci, jak se říká  „Jako slepý k holi“ nedokáže si jí  vážit jako ten, který si ji opravdu zasloužil. Takže pro mě je tahle prácička taková příprava pro život.

6 komentářů:

  1. :) Výborně jsi tento článek zpracovala,moc se mi líbí to jak se tam na rovinu vyjadřuješ.Musí to být opravdu náročná práce,však se podívej na pošťačky,taky to mají podobně jako ty,akorát se nemusí už učit no :D,ale zas mají rodinu apod.Každopádně moc se mi tento článek líbí,jsem ráda,že jsem se dozvěděla třeba něco víc!

    OdpovědětVymazat
  2. tak to se omlouvám ;DD no snad no ;) jo, myslím si že určitě ;)

    OdpovědětVymazat
  3. pekný článok :) ja som mala vždy problem najsť si brigádu

    pekný blog :)

    www.karissaworld.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Musí to bejt dost náročný, ale zase si vyděláš. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Veľmi pekne spracovaný článok.. Ja som vždy mala problém nájsť si brigádu (a ešte aj mám). Buď som prišla neskoro alebo proste nič nebolo. A na letáky by som sa nedala, som hamblivá na takéto veci :D Ale musí byť fajn zarobiť si vlastné peniaze ..

    a pekný blog máš :)

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkně jsi to napsala a souhlasím, že pokud si najdeš nějakou práci, začneš si vážit nejen toho, co si vyděláš, ale jak píšeš, i volného času ;)
    PS: Mockrát děkuju za follow :) Budu se snažit tě nezklamat ;)

    OdpovědětVymazat

Pro další dotazy → formspring CAROLINNM